Over Ambu

Sinds 1937 hebben baanbrekende ideeën ons werk voortgestuwd door effectieve gezondheidsoplossingen te creëren. Dit is wat we doen in onze bedrijfssectoren: ventilatie, monitoring, calamiteiten en onderwijs.

Miljoenen patiënten en professionals in de gezondheidszorg over de hele wereld zijn afhankelijk van de werking en prestaties van onze producten. We zijn toegewijd aan het verbeteren van de patiëntveiligheid en het aanbieden van apparaten voor eenmalig gebruik.

De manifestatie van onze inspanningen wordt weerspiegeld in de eerste uitvindingen zoals de Ambu-ballon en de beroemde Blue Sensor-elektroden voor onze nieuwste oplossingen zoals de aScope ™ – ’s werelds eerste wegwerpbare videoscoop. Onze toewijding om nieuwe ideeën en superieure service aan onze klanten te bieden, heeft Ambu tot een van de meest erkende medische bedrijven ter wereld gemaakt.

Ambu ontworp in 1957 de eerste oefenpop. Deze oefenpop werd gemaakt om de oorspronkelijke “Ambu zak” beademingballon te tonen. Vanaf dat moment zagen we dat er behoefte was naar de ontwikkeling van leidinggevende materialen voor EHBO/BHV trainingen. De reeks Ambu oefenpoppen werden voortdurend geoptimaliseerd aan de nieuwste eisen en de moderne technologieën om de best mogelijke oefenpop aan te bieden.

De AmbuMan EHBO oefenpop is een volwassen cardio-longreanimatie (CPR) oefenpop met een realistische replica van de menselijke anatomie.

Verschillende versies zijn beschikbaar:

  • AmbuMan Compression
  • AmbuMan Basic
  • AmbuMan Instrument
  • AmbuMan Wireless
  • AmbuMan Airway Wireless
  • AmbuMan Defib Wireless
  • AmbuMan Advanced

De eerste Ambu oefenpoppen dateren uit de jaren 1950, met de ontwikkeling van de eerste oefenpoppen voor de basisopleiding van medisch en verplegend personeel en voor BHV opleiding :

Oefenpop Ontwikkeling jaar 
Phantom 1959
Simulator 1973
Ambu CPR Pal 1977
Ambu Intubation Trainer 1982
Simulator II 1985
AmbuMan® 1987
AmbuMan® IV-Trainer 1991
AmbuMan® Baby 1992
AmbuMan® Defib Trainer System 1993
AmbuMan® MultiMan 1994
AmbuMan® MegaCode Trainer system 1996
AmbuMan® Airway Management Trainer 1997
AmbuMan® Cardiac Care Trainer System 1999
AmbuMan® UniMan 2001
AmbuMan® MegaCode Simulator 2003
AmbuMan®AirwayMan 2008
AmbuMan®Wireless 2010
AmbuMan® Uniman + 2011
AmbuMan® Compression
AmbuMan® Basic
2015
AmbuMan® Wireless
AmbuMan® Defib
AmbuMan® Airway Wireless
AmbuMan® Advanced
2016

MANIKIN_E

2_EPOKE_A

Dit jaar, vierden wij de 31 jaar van AmbuMan®

Resized_AmbuMan W group

Onze oefenpoppen worden nu gebruikt door alle eerstehulpverleners zoals brandweer, Rode Kruis, Civiele bescherming, maar ook door het grote publiek via nationaal onderwijs, bedrijven en verschillende associaties van eerste hulp.

De Ambu oefenpoppen worden door de professionele wereld herkend als kwaliteitsmateriaal en zijn compatibel met de verschillende normen zoals SST, PSC, PSE, PAE, BNSSA, AFGSU.

Bovendien worden onze oefenpoppen regelmatig bijgewerkt volgens de huidige aanbevelingen van de ERC (European Resuscitation Council). De laatste update was in 2015.

Onze oefenpoppen modellen zijn latex en ftalaat vrij en hebben een garantie van 3 jaar.

 

Logo Ambu